torsdag 29 september 2011

En söt dino och ett möte.


Denna söta dinon hittade jag i postlådan idag. Hon är så mjuk och skön och kommer att ge en liten massor av tröst:0) Det är Annika Messing som har skänkt denna, hennes blogg heter Virkverket, kolla även in hennes finfina bok Välkommen till virkligheten.

Det går framåt i projektet. Idag har jag ätit lunch tillsammans med Sara, som är verksamhetschef på Lillängen, och 3 av de anstälda. Jag fick titta runt lite i lokalerna och så berättade Sara lite om verksamheten. Det känns verkligen bra att jag tog detta steget och drog igång detta!!
Jag längtar tills jag har fått ihop ett gäng "paket" som jag kan lämna, det kändes som att de var lite avvaktande idag. De hade nog lite svår att ta in att jag faktiskt lägger ner all denna tid och gör detta för dem bara sådär!

Jag har ett annat möte på måndag som jag hoppas ska ge lite mer skjuts framåt, men det berättar jag mer om då:0)

Ha en riktigt bra kväll alla er generösa människor där ute, jag hade aldrig klarat detta utan er!!

måndag 26 september 2011

GÄRNA FLER DJUR!

Ja trots att jag i förra inlägget efterlyste filtar så tar jag fortfarande lika tacksamt emot djur! Det är ju bättre att barnen bara får ett djur utan filt än att de blir helt utan. Jag kommer att fortsätta filtjakten och även börja fråga olika företag om de vill skänka. I värsta fall får jag köpa tyget själv, men jag hinner ju aldrig virka så många djur.
Det är också så att just nu samlar jag till Lillängen, när de har fått ett antal paket kommer jag att söka efter fler sådana här eller liknande ställen. Det måste finnas flera som är villiga att ta emot denna hjälp. Jag hoppas att detta ska bli stort och att jag ska kunna glädja många men jag får ta ett ställe i taget så jag hinner med det som ska göras.

söndag 25 september 2011

Det behövs filtar!


Tack vare alla ER generösa människor där ute så har jag fått ihop en liten hög med mysiga gosedjur till barnen, MEN det fattas fortfarande filtar. Tanken är ju att alla barn ska få både filt och gosedjur och eventuellt en napp. 
Trots att jag kontaktat flera tygbutiker och även sybloggar är det bara en bloggare, Anna-Maria som har nappat än så länge. Butikerna har helt enkelt struntat i att svara mig:0( 
Jag tänker fortsätta att kämpa på men vill även be er om hjälp. Om ni vet någon som kan tänka sig att skänka en bit med något mjukt och gosigt tyg tar jag tacksamt emot det, jag kan själv ordna med att sy filtarna!




Här är resten av det som jag hämtade hos Sandra i torsdags, det är blandade klädesplagg i babystorlekar.

Tack så mycket för hjälpen alla ni underbara människor där ute!!!

fredag 23 september 2011

Ännu fler filurer:0)

I går var jag hemma hos Sandra och hämtade en hel påse med saker som hon ville skänka. Den innehåll alla dessa filurerna och även en hel del kläder, mössor vantar mm, men det får jag visa imorgon:0)
Ni hittar Sandras blogg här.

Tack så mycket!!!!

torsdag 22 september 2011

Tre filurer...


har hittat hit till mig:0) Det är Gerd som har skänkt dessa, hennes blogg hittar ni här. Det är lite större figurer som är väldigt detaljrika. Tyvärr syns det inte på bilderna men dockan är underbar, massor av pärlor och håret är fantastikst, min dotter blev väldigt förtjust i henne;0) Det är lite svårt för barnen, de vill ju också ha sådana här underbara figurer att leka med, men de är väldigt förstående och tycker det är roligt att så många vill hjälpa till!!  Varje dag kastar de sig mot brevlådan så fort de kommer ur bilen, de är minst lika nyfikna som jag är när det dyker upp ett paket,:0)

Tack så mycket Gerd.

onsdag 21 september 2011

Detta fanns i.....


i det tredje paketet som fanns i min brevlåda igår:0) Det är Britt Marie som har skänkt denna härliga skara. De är alla underbara men jag blev väldigt förtjust i nyckelpigan, har du ett mönster tar jag gärna det;0)
Britt Marie bloggar och du hittar henne här.

Tack så mycket för dessa sötnosar!!

tisdag 20 september 2011

Det kom post....


till mig idag:0) Jag blir så glad över att ni är så många som vill stödja mitt projekt!! Dessa två sötnosarna har kommit från Cecilia. De är väldigt söta och greppvänliga. Cecilias blogg hittar ni här!



I en annan paket hittade jag denna sötnosen;0) Det är Annalotta som har skänkt honom, han är väldigt mjuk och skön och perfekt för små bebishänder!
Det låg även ett annat paket i lådan med många härliga filurer, men dem får ni se imorgon;0)

Stort tack till er tjejer!!!!

En liten kanin.....


har landat i min brevlåda idag:0) Det är Agnetha som var först ut med att skänka lite tröst!! Jag blir riktigt varm inombords när jag tänker på denna i en liten flickas famn, hoppas den kommer att få följa henne länge länge och trösta henne när det är jobbigt.

Tack så jättemycket Agnetha!!!!

måndag 19 september 2011

Tack så mycket!!



Jag vill säga ett stort TACK till Agnetha, Annalotta, Linda, Britt-Marie, Cecilia och Annika!! Ni är helt fantastiska människor som har skänkt djur till mitt projekt utan att ens blinka. Jag ser fram emot att hitta dem i brevlådan inom kort så de kommer till sina nya ägare:0) Så fort jag hinner kommer jag att lägga upp dem här och länka till era bloggar om ni har en.

Jag hoppas få till ett möte med verksamhetschefen på Lillängen denna vecka och kunna diskutera projektet med henne, t.ex lite mer om vilka barnens behov är i fråga om leksaker, kläder  mm. Ska även höra om det finns möjlighet att få fota när jag överlämnar paketen så jag kan visa er det här;0) Naturligtvis kommer jag att redigera bilderna så att ansiktena inte syns, jag vill ju inte peka ut dessa barnen på något sätt!

Här ovan ser ni en liten del av vad jag kommer att skänka, så snart jag hinner ska jag ge mig iväg och köpa mer flanelltyg till fler filtar! Jag tar naturligtvis även emot färdiga filtar om någon av er som kikar in här vill sy och skänka. Jag hoppas att detta projektet ska kunna växa då det måste finnas fler ställen som Lillängen runt om i vårt land!!

Tack för besöket, hoppas du återvänder och att du sprider detta vidare till dina vänner! Ju fler vi är detso mer kan vi göra:0)

onsdag 14 september 2011

Att trösta ett barn.

Varje dag ser man en massa hemskheter på tv:n, där barn råkar illa ut, men detta finns även i vårt lilla land!

Jag behövde någonstans att göra av barnens gamla leksaker som var för fina för att slänga och fick då höra talas om Lillängen.
Detta är ett boende för barn som av någon anledning inte kan bo hos sina föräldrar, t.ex. missbruk eller psykisk ohälsa. Vissa blir hämtade direkt på BB och har absolut ingenting som är deras eget.

Efter att ha tänkt på dessa barnen och deras situation fick jag en idé.

När mina barn var bebisar har de fått vars en snuttefilt och ett litet gosedjur. Detta var deras trygghet när de var ledsna, arga, rädda mm. Dessa två saker tillsammans med nappen skapade lugn och trygghet .Trots att de nu är 3,5 och 6,5 år gamla är det fortfarande det lilla djuret och filten som tröstar dem.

Barnen på Lillängen har inget som är bara deras, inget som tröstar dem när det är svårt. Så jag tänkte skänka små paket med napp, snuttefilt och ett litet gosedjur, som finns på plats när barnen kommer dit och som kan följa dem så länge de vill och så länge det går!!

Jag har redan köpt lite nappar och sytt snuttefiltar men nu tänkte jag be om er hjälp!
Jag skulle behöva 8-10 små gosedjur till att börja med för att se hur stort behovet är, så om du har något hemmagjort eller skulle kunna tänka dig att köpa ett och skicka till mig vore jag väldigt tacksam!!!

är du intresserad kan du kan kontakta mig antingen genom att kommentera här under eller att skicka ett mail.

Tack så mycket på förhand!!!